Home

Humus Hus

en upplevelse

HAR DU PROVAT VÅR HUMUS?

mat som gör gott

Vår humus är tillverkad med råvaror av bästa kvalitet, genom ett traditionellt familjerecept och med passion genom hela processen. Varsamt kokas kikärtor, oliver krossas och blir till olivolja, tahina mals för hand och citroner pressas. I vår lilla fabrik i Mölnlycke tillverkas den humus som sedan kan avnjutas till dagens alla måltider och som tillbehör till det mesta. Varför inte doppa en bit bröd, färska grönsaker eller ha som tillbehör till middagen? Förutom att vår humus är mild, krämig och alldeles underbar gör vi även världen lite bättre genom att skapa bättre förutsättningar för små företagare i Libanon. Med vår humus försöker vi göra världen lite bättre – både för dig som äter den, och för de människor som odlar råvarorna.
För dig som tidigare inte bekantat dig med humus kan vi berätta att det är en vegansk kikärtsröra med ursprung i Mellanöstern som det senaste decenniet blivit alltmer populär i väst. Den lena röran består huvudsakligen av kikärtor, tahina som är en sesampasta och olivolja, försiktigt smaksatt med citron. Röran har en mild men samtidigt komplex smak som uppskattas av de flesta. Den traditionella röran stavas حمص بالطحينة på arabiska och läses bakifrån, den direkta översättningen är “kikärtor med sesampasta”.

Vi vill förse Sverige med riktigt god humus tillverkad på de bästa av råvaror, samtidigt som vi gör världen till en lite bättre plats. Vi använder oss därför av råvaror som är odlade och tillverkade av små aktörer i Libanon och skapar därmed fler möjligheter och en bättre tillvaro för många människor och familjer i Libanon. Vi och alla våra kunder tar ansvar och bidrar till ett bättre samhälle, där fler möjligheter ges och tas.